Konsultativt förhållningssätt

Konsultativt förhållningssätt
Med konsultativt förhållningssätt avses här ett mer stödjande arbetssätt gentemot medlemmar och förtroendevalda och ska inte likställas med traditionell coaching eller karriärutveckling. Det handlar istället om möjligheten att utveckla ett stödjande och utvecklande förhållningssätt i sitt arbete utifrån sin egen kompetens.

Ur innehållet
• Konsultativt förhållningssätt i den idéburna kontexten
• Det konsultativt förhållningssättets innebörder
• Förutsättningar för konsultativt arbetssätt
• Den konsultativa processen
• Ett kommunikativt och möjliggörande förhållningssätt
• Målinriktade och utvärderande arbetsmetoder
• Konsten att lyssna och att ställa de rätta frågorna

Målgrupp
Ledare, chefer, ombudsmän och projektledare i de ideella och fackliga organisationerna.


Kursledare Ann-Charlotte Eriksson

Ann-Charlotte
 Eriksson
Ann-Charlotte är engagerad i de utmaningar som idéburen sektor och dess ledarskap står inför under 2020-talet. Med digitaliseringen kommer förändring i en snabb takt. Ann-Charlotte drivs av idéen att det bästa ledarskapet ska finnas i idéburen sektor, Ann-Charlotte har själv lång erfarenhet som förtroendevald. I tio år har hon ingått i Lärarförbundets högsta ledning. Hon har också haft samma roll som ung i SECO. Hon drivs av engagemang i medlemsnära organisationer. Ann-Charlotte tror på att vi tillsammans ska äga och driva vår egen utveckling inom den ideella sektorn & tillsammans stå upp för sektorns värdegrund. Men det kräver att vi tar ett medvetet ledarskap mot resultat, för vår idé!
E-post: ann-charlotte.eriksson@ledarinstitutet.se
Telefon: 070-453 75 47

Kursledare Lina Lanestrand

Lina Lanestrand
Lina har erfarenhet från idéburen sektor både som ideellt aktiv och yrkesmässigt som ledarutvecklare på Studiefrämjandet, organisationsutvecklare på Rädda Barnen och som utvecklingsledare på Hälsofrämjandet. Nu senast kommer hon från en chefsroll i näringslivet och hälsobranschen. Lina är i grunden utbildad beteendevetare och coach. Lina erbjuder utöver föreläsningar och kurser också processledning, handledning i grupp och individuell coachning samt genomför skräddarsydda uppdrag med utbildnings- och organisationsutvecklingsinsatser för att gå från nuläge för att förverkliga mål och visioner. I uppdragen kan ingå att t ex skapa gemensam plattform, att formulera mål och visioner, att utveckla kultur, att stärka kommunikationen internt och externt liksom att sätta handlingsplaner för arbetet framåt.